ДОСЛІДЖЕННЯ У СФЕРІ СПОРТУ ЗА ПІДТРИМКИ САУДІВСЬКОГО ГРАНТУ

Діє Міжнародна грантова програма імені принца Фейсала бін Фагда для підтримки досліджень у сфері спорту, що висвітлюють найпоширеніші проблеми та актуальні можливості у партнерстві з установами та науковцями, що базуються в Королівстві Саудівська Аравія.

Фінансова підтримка досліджень забезпечується на річний період Інститутом розвитку лідерів Міністерства спорту КСА і становить від 80 до 120 тис. доларів США.

Прийом проєктних документів завершується 15 лютого 2021 року.

Грант спрямований на підтримку інтелектуально-амбіційних та технічно обґрунтованих досліджень, що відповідають найбільш актуальним питанням та вагомим можливостям у спорті.

Тематика наукових робіт

Теми досліджень повинні охоплювати питання одного із наступних напрямків у контексті спорту, що стосуються Королівства Саудівська Аравія:
1. Охорона здоров’я
Науково-дослідні проєкти, орієнтовані на теми, пов’язані зі спортом у галузі охорони здоров’я в контексті Саудівської Аравії. Пропозиції за цим напрямком можуть бути націлені на теми, що впливають на охорону здоров’я та спорт, фізичну бездіяльність шкіл та громади, вплив фізичної діяльності тощо.
2. Молодь та маси

Спортивні дослідницькі проєкти, орієнтовані на молодший сегмент населення в контексті Саудівської Аравії. Пропозиції можуть бути представлені з точки зору:
• Спортивна соціологія;
• Спортивна психологія;
• Кінезіологія;
• Cпортивний менеджмент.
3. Коучинг та освіта

Дослідницькі проєкти, спрямовані на тренерські та освітні аспекти спорту в контексті педагогіки, фізичного виховання, руху та активної гри. Проєкти можуть бути спрямовані на будь-який вік, рівень легкої атлетики (масова участь, аматори, еліта) та будь-який вид спорту в контексті Саудівської Аравії.

Хто може взяти участь:
1. Дослідники та співдослідники, які здобули або здобувають науковий ступінь у цій професійній галузі, або ж мають відповідний досвід у професіях, пов’язаних зі спортом.
2. Наукові роботи повинні ґрунтуватись на академічних дослідженнях, спрямованих на вивчення спорту, широко розроблених за трьома напрямками та в контексті Саудівської Аравії.
3. Дослідники повинні бути пов’язані з науково-дослідницькою установою, яка бажає виконувати функції адміністративної організації у разі призначення гранту. Матеріали повинні надходити від визнаних та акредитованих університетів чи спортивних установ.
4. Дослідники можуть проводити лише один активний дослідницький проєкт у разі отримання фінансування.
5. Дослідники не можуть подати більше однієї заявки протягом певного терміну подання гранту.
За детальнішою інформацією щодо нагороди звертайтеся у відділ науково-технічного розвитку та європейської інтеграції або за посиланням.