Засідання Малої академії наук

   Новий навчальний рік в Уманському територіальному відділенні Малої академії наук традиційно розпочався зі спільного засідання науковців Регіонального центру МАН та вчителів навчальних та поза навчальних закладів м. Умані, яке відбулося 27 вересня в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.

     З вітальним словом до учасників зібрання звернулася проректор з інноваційних досліджень та європейської інтеграції УДПУ, доктор педагогічних наук, професор Наталя Миколаївна Коляда, зауваживши, що в університеті створені всі умови  для підтримки талановитої учнівської молоді, зокрема створено Регіональний центр МАН, члени якого проводять для старшокласників шкіл м. Умані та прилеглих районів наукові заходи, що сприяють професійному самовизначенню старшокласників, надають консультації для виконання наукових проектів у 23 секціях, сформованих відповідно до запиту учнів, проводять різноманітні тренінги. Щороку до університету на навчання вступають більше 20 випускників МАН. Такі студенти мають не тільки високий рейтинг у складанні ЗНО, а й неоціненний досвід виконання наукових робіт, виступів перед аудиторією, уміння вести наукові дискусії, гарно навчаються, стають лідерами в студентських групах.

     Завідувач методичним кабінетом відділу освіти Уманської міської ради Інна Михайлівна Трохименко подякувала науковцям університету та вчителям міста  за результативну співпрацю, відзначила, що в минулому навчальному році на обласному етапі конкурсу-захисту наукових робіт 12 учнів здобули перемоги, а 2 – представляли Черкащину на всеукраїнському рівні.

     Керівник Регіонального центру МАН  кандидат філологічних наук, доцент, професор кафедри української мови та методики її навчання Тетяна Миколаївна Тищенко ознайомила присутніх із запланованими традиційними та інноваційними заходами, що будуть проведені на факультетах для старшокласників, представила керівників секцій, сформованих у цьому навчальному році.

     Після цього вчителі та науковці працювали в секціях.