Перемога студенів у міжнародному конкурсі «CreDiCo»

Студенти факультету фізики, математики та інформатики спеціальності 014.09 Середня освіта (Інформатика) освітніх ступенів «Бакалавр» та «Магістр» взяли участь та здобули перемогу у міжнародному конкурсі з комп’ютерної графіки та вебдизайну «CreDiCo» – 2022.

Конкурс проводився у заочній формі на базі лабораторії використання інформаційних технологій в освіті при кафедрі інформатики Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка з 25.10 по 15.12.2022 р. (сайт лабораторії: https://vito.sspu.edu.ua). Співорганізаторами конкурсу є кафедра кібернетики і прикладної математики Ужгородського національного університету (Україна), Державний університет Бріджвотер (США), Вільний університет Тбілісі (Грузія), Академія Яна Длугоша (Польща), Університет Малтепе (Туреччина).

Міжнародний конкурс з комп’ютерної графіки та вебдизайну «CreDiCo» проводиться серед молоді, яка цікавиться і займається вивченням комп’ютерної графіки й анімації.

Мета конкурсу – надання майданчика для показу авторських розробок та для спілкування у галузі комп’ютерної графіки, комп’ютерної анімації та вебдизайну.

У 2022 році пропонована тематика графічних робіт була «Фантазії свободи». Свобода — це можливість робити вибір відповідно до своїх бажань, інтересів і цілей. Тому наші студенти мали змогу відобразити у своїх роботах різноманітні фантазії, які пов’язані з свободою думки, людини, природи, життя, волі тощо.

Ділимося з вами радісною подією та щиро вітаємо наших студентів-переможців:

У номінації «Растрова графіка»:

І місце – Ярослав БУРЛАКОВ, студент 4 курсу, спеціальності «Середня освіта (Інформатика)» (освітній ступінь «Бакалавр»). Керівник: Галина ТКАЧУК, доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри інформатики і ІКТ.

І місце – Дарина ЗОЗУЛЯ, студентка 4 курсу, спеціальності «Середня освіта (Інформатика)» (освітній ступінь «Бакалавр»). Керівник: Галина ТКАЧУК, доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри інформатики і ІКТ.

ІІІ місце – Владислав ЗАЄЦЬ, студент 1 курсу, спеціальності «Середня освіта (Інформатика)» (освітній ступінь «Бакалавр»). Керівник: Тетяна БОНДАРЕНКО, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри інформатики і ІКТ.

У номінації «Фотоколаж»:

ІІ місце – Владислав ЯМКОВЕНКО, студент 3 курсу, спеціальності «Середня освіта (Інформатика)» (освітній ступінь «Бакалавр»). Керівник: Галина ТКАЧУК, доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри інформатики і ІКТ.

ІІІ місце – Вікторія ВАЙНАГІЙ, студентка 2 курсу, спеціальності «Середня освіта (Математика)» (освітній ступінь «Бакалавр»). Керівник: Тетяна БОНДАРЕНКО, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри інформатики і ІКТ.

У номінації «3D графіка»:

ІІ місце – Андрій ПІКУС, студент 2 курсу, спеціальності «Середня освіта (Інформатика)» (освітній ступінь «Бакалавр»). Керівник: Тетяна БОНДАРЕНКО, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри інформатики і ІКТ.

Підготовка до участі у конкурсі з комп’ютерної графіки та вебдизайну надзвичайно копіткий процес і потребує багато часу, ресурсів, мотивації та творчої роботи. Тому варто відмітити студентів, які брали участь у конкурсі та готували графічні роботи:

  • Дмитро БУРЛАКОВ, студент 1 курсу, спеціальності «Середня освіта (Інформатика)» (освітній ступінь «Бакалавр»).
  • Назар КРИЖАНІВСЬКИЙ, студент 1 курсу, спеціальності «Середня освіта (Інформатика)» (освітній ступінь «Бакалавр»).
  • Богдан ШАЛАГАН, студент 2 курсу (заочна форма), спеціальності «Середня освіта (Інформатика)» (освітній ступінь «Бакалавр»).
  • Олександр БОГУРСЬКИЙ, студент 2 курсу, спеціальності «Середня освіта (Математика)» (освітній ступінь «Бакалавр»).
  • Тетяна ІСЬКО, студентка 2 курсу, спеціальності «Середня освіта (Математика)» (освітній ступінь «Бакалавр»).
  • Марина НЕФЕДОВА, студентка 2 курсу, спеціальності «Середня освіта (Математика)» (освітній ступінь «Бакалавр»).
  • Максим СНІГУР, студент 2 курсу, спеціальності «Середня освіта (Математика)» (освітній ступінь «Бакалавр»).
  • Олександр ОСТАПЕНКО, студент 4 курсу, спеціальності «Середня освіта (Інформатика)» (освітній ступінь «Бакалавр»).
  • Роман ДІДЕНКО, студент 1 курсу, спеціальності «Середня освіта (Інформатика)» (освітній ступінь «Магістр»).
  • Андрій РОЖАНСЬКИЙ, студент 1 курсу, спеціальності «Середня освіта (Інформатика)» (освітній ступінь «Магістр»).
  • Володимир ОСІПЕНКО, студент 2 курсу, спеціальності «Середня освіта (Інформатика)» (освітній ступінь «Магістр»).
  • Михайло ПУЛЯ, студент 2 курсу (заочна форма), спеціальності «Середня освіта (Інформатика)» (освітній ступінь «Магістр»).

Вітаємо наших студентів та їх наукових керівників з участю та перемогою у конкурсі! Щиро бажаємо Вам успіхів у навчанні, науці, дослідницькій роботі, цілеспрямованості та досягнення поставленої мети. Ми пишаємося вами і віримо, що своїми успіхами ви будете примножувати досягнення нашого університету і України загалом!