Представлено новий пошуковий сервіс – Open Ukrainian Citation Index (OUCI)

    12 листопада 2019 року в Україні з’явився новий сервіс для науковців – Open Ukrainian Citation Index (OUCI), який було представлено в Міністерстві освіти і науки України за участю першого заступника Міністра Юрія Полюховича. Керівником представленого проєкту є Сергій Назаровець – заступник директора Державної науково-технічної бібліотеки (ДНТБ).

    OUCI – це пошукова система та база даних наукових цитувань, які надходять від усіх видань, що підтримують Initiative for Open Citations. Вона допомагає здійснювати пошук та аналіз цитувань вчених. OUCI відрізняється від інших подібних сервісів тим, що вона є повністю некомерційною, доступ до неї безкоштовний та відкритий для всіх.

   Пошукова система пропонує фільтри, які дозволяють проводити пошук документів лише серед видань, що представлені в базах Scopus, Web of Science Core Collection, Переліку наукових фахових видань України (категорії А та Б). Сервіс насамперед створений як джерело інформації та аналізу даних для наукової спільноти.

   Важливо, що OUCI стане першим елементом майбутньої Національної науково-інформаційної системи – URIS (Ukrainian Research Information System). Її створення буде одним із пріоритетів МОН України на 2020 рік.

    На сьогодні база містить 109 млн публікацій з усього світу, зокрема зібрано 1 329 метаданих українських видань.

   OUCI доступний на сайті МОН України за посиланням http://ouci.dntb.gov.ua/.

    Також розміщуємо даний ресурс на сторінці Наукового порталу в рубриці «Користі посилання» Open Ukrainian Citation Index (OUCI).