ПРИЙОМ ДОКУМЕНТІВ НА ОТРИМАННЯ ІМЕННИХ СТИПЕНДІЙ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ДЛЯ МОЛОДИХ УЧЕНИХ – ДОКТОРІВ НАУК ПРОДОВЖЕНО ДО 31 СЕРПНЯ

Міністерство освіти і науки повідомляє, що термін подання документів претендентів на отримання іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук продовжено до 31 серпня 2020 року.

Відповідний лист Міністерства було розіслано проректорам з  наукової  роботи закладів вищої освіти, директорам наукових установ та підприємств. Оскільки карантин на території України був продовжений до 31 липня (постанова Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 (із змінами) і від 20 травня 2020 р. № 392 (із змінами) рішенням Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій (далі – Комітет) від 13.04.2020 визнано за доцільне відтермінувати у поточному році строки подання документів претендентів на іменні стипендії Верховної Ради.

Клопотання про висунення претендента готує наукова установа, заклади вищої освіти  або підприємство і разом з матеріалами подає до МОН або за підпорядкуванням до Національної академії наук України, галузевих академій, відповідних центральних органів виконавчої влади.

Цього року кінцевий термін – 31 серпня включно.

Документи претендентів мають бути оформлені згідно інструкції з оформлення і подання документів на здобуття іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених-докторів наук. Окрім зазначених в ній документів, необхідно подати 10 брошурованих примірників анотації подання.

Документи необхідно надсилати за адресою: кім. 201 в, бульвар Тараса Шевченка, 16, м. Київ, 01601, Міністерство освіти і науки України.

Нагадуємо, щороку на конкурсних засадах призначаються до 30 іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук із щомісячною виплатою кожної у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 січня року отримання стипендії. Стипендії можуть призначатися повторно.

На здобуття Стипендії можуть висуватися молоді вчені – громадяни України, які мають науковий ступінь доктора наук, збагатили науку визначними здобутками, проводять важливі фундаментальні та/або прикладні наукові дослідження, мають намір і змогу виконувати в Україні актуальну наукову (науково-технічну) роботу та вік яких на весь час отримання стипендії не перевищує 40 років.

Більше інформації за посиланням