ХІV Всеукраїнська наукова конференція «Наука. Освіта. Молодь»

28 квітня 2021 року в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини в рамках фестивалю науки спільно з Міністерством освіти і науки України, Інститутом педагогіки НАПН України, зокрема, відділом математичної та інформатичної освіти, Державним вищим навчальним закладом «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», Радою молодих науковців, Студентським науковим товариством було проведено ХІV Всеукраїнську наукову конференцію «Наука. Освіта. Молодь».

Конференція за час свого існування стала значною подією для здобувачів вищої освіти і молодих учених. Цього року понад 160 учасників представили наукові установи та заклади освіти з різних куточків України.

З вітальним словом до учасників конференції звернулася Тетяна Годованюк доктор педагогічних наук, доцент, проректор з наукової роботи, яка привітала всіх учасників із урочистим відкриттям Конференції та зазначила, що ХІV Всеукраїнська наукова конференція здобувачів вищої освіти і молодих вчених «Наука. Освіта. Молодь» – це велика праця здобувачів вищої освіти, викладачів, організаторів та висловила сподівання на те, що ця конференція стане серйозним стимулом для подальшого розвитку національної науки й окреслить нові шляхи для вирішення непростих завдань реформування української освіти.

Проректор з наукової роботи побажала учасникам та організаторам конференції, не дивлячись на дистанційну форму, успішної роботи, душевного тепла, нових творчих і конструктивних ідей, інтелектуального і професійного збагачення, здоров’я, наснаги, добра і всіляких гараздів.

На пленарному засіданні виступили:

Ткачук Галина Володимирівна, доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій із доповіддю на тему «Інноваційне навчання – запорука якісної підготовки сучасного випускника ЗВО».

Прищепа Світлана Михайлівна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки та освітнього менеджменту із доповіддю на тему «Підприємницька компетентність як ключова складова формування ініціативності учнів і умовах нової школи».

Тацієнко Наталія Леонідівна, кандидат історичних наук, викладач кафедри історії України із доповіддю на тему «Грамотність українського селянства в ХІХ – на початку ХХ ст. (на матеріалах Уманського повіту)».

Юрченко Наталія, студентка ІV курсу факультету фізики, математики та інформатики із доповіддю на тему «Зробити урок цікавим – легко, використовуючи сучасні методи навчання».

Секційні засідання за напрямами роботи конференції пройшло у теплій, доброзичливій атмосфері.

Оргкомітет конференції висловлює щиру подяку всім учасникам та співорганізаторам. Бажаємо нових наукових звершень та сподіваємося на подальшу співпрацю!