ХV Всеукраїнська наукова конференція студентів та молодих науковців «НАУКА. ОСВІТА. МОЛОДЬ»

  25 травня 2022 року в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини в рамках Днів науки відбулась ХV Всеукраїнська наукова конференція студентів, аспірантів та молодих науковців «НАУКА. ОСВІТА. МОЛОДЬ». На жаль, у зв’язку з російським вторгненням на територію нашої країни, конференцію було проведено у дистанційному режимі.

  Модератором заходу була голова Ради молодих науковців Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, кандидат педагогічних наук, доцент Тягай Ірина Михайлівна. Вона представила географію конференції, а це понад 160 учасників з різних куточків України.

 Учасників конференції привітала проректор з наукової роботи, доктор педагогічних наук, доцент Тетяна Годованюк, яка наголосила на актуальності тематики конференції, особливо у час, коли наша країна виборює волю, незалежність, коли наука та освіта поруч з армією і дипломатією можуть стати вагомою силою у протистоянні широкомасштабній збройній агресії з боку РФ.

  Після вітальних слів, згідно з програмою конференції, відбулось
пленарне та секційне засідання. Всі доповіді учасників охоплювали актуальні проблеми, які стоять сьогодні перед освітою та наукою, зокрема в умовах війни.

  Так, під час пленарного засідання, у своєму виступі Васильєва Дарина Володимирівна, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник
відділу математичної та інформатичної освіти Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України розкрила особливості дистанційного навчання математики під час війни в Україні.

  Барвінок Наталія Володимирівна, викладач кафедри технологій та
організації туризму і готельно-ресторанної справи Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини порушила питання перспектив розвитку українського туризму після війни.

  Данильченко Олена Євгенівна, учитель інформатики, спеціаліст ІІ
категорії Устянського опорного закладу загальної середньої освіти
Бершадської міської ради Вінницької області виступила з доповіддю на тему «QR-коди і освітній процес».

 Перепелюк Ольга Максимівна, доктор філософії (Історія та археологія), викладач кафедри історії України Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини висвітлила думку Івана Огієнка, щодо впливу української мови, культури та церкви на московську.

  Корисні вебресурси для оформлення навчального контенту показала Криворучко Інна Ігорівна, викладач-стажист кафедри інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

  Шарпило Марина, аспірантка І року навчання факультету культурології Харківської державної академії культури розкрила питання «Каменей спотикання» у культурно-мистецькій стратегії формування комеморативних практик Голокосту.

  Цікавими і змістовними були доповіді учасників на секційному засіданні.

  Організаційний комітет конференції щиро вдячний усім учасникам заходу за активну участь і бажає їм терпіння, наснаги у захисті наукового фронту України.