VIIІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

10 жовтня 2017 року на базі факультету української філології Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулося  відкриття І етапу VIIІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Відповідно до Указу Президента України від 30 вересня 2010 року № 928 «Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка» Конкурс проводиться щорічно з метою піднесення престижу української мови і літератури у молодого покоління, підвищення рівня загальної мовної культури, виховання в його учасників почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю: вшанування Великого Кобзаря, поета світового рівня – Тараса Григоровича Шевченка.

Із вітальним словом до учасників відкриття Конкурсу звернулася декан факультету української філології, Заслужений працівник освіти України, доктор педагогічних наук, професор Коваль Валентина Олександрівна.

Згідно з Наказом про проведення VIIІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка у 2017-2018 н. р. та згідно з Положенням про Конкурс Валентина Олександрівна інформувала про особливості творчих конкурсних завдань для студентів гуманітарного та негуманітарного напрямків навчання. Висловила слова вдячності представникам Студентського наукового товариства усіх факультетів, Інституту економіки та бізнес-освіти за активний прояв інтересу до Конкурсу та бажання взяти у ньому участь. Майбутнім учасникам побажалауспіхів та здобуття перемог.

Із процедурою проведення Конкурсудля студентів вищих навчальних закладів IV рівня акредитації ознайомила присутніх заступник декана з наукової роботи, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови та методики її навчання Коломієць Інна Іванівна.

І етап (університетський) Конкурсу відбудеться 1 листопада2017року в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини на базі факультету української філології.

ІІ етап (обласний) –24 листопада 2017 рокуна базі Інститутуукраїнської філології та соціальних комунікацій Черкаського національногоуніверситету імені Богдана Хмельницького.

ІІІ етап (фінальний) – у лютому2018 року(відповідно долиста Міністерства освіти і науки України).

Власним досвідом люб’язно погодилися поділитися студенти-переможці фінального,всеукраїнського, етапу Конкурсу Шевченка 2017 року Тиховська Ірина та Шукайло Владислав, нагороджені Дипломами ІІ ступеня.

Доброзичлива атмосфера спілкування, безумовно, заохотила студентів до праці над собою, до самовдосконалення, викликала жагу проявити себе як творчу, неординарну інтелектуальну особистість на теренах змагань та конкуренції серед талановитої, обдарованої молоді.