Зустріч із партнерами у Ченстохові

 27-28 березня 2019 р. директор Польського культурно-освітнього центру УДПУ, проф. Ігор Кривошея відвідав Ченстохову.

 27 березня відбулося три зустрічі з директорами Інститутів Гуманітарно-природничого університету імені Яна Длугоша в Ченстохові.

 Під час зустрічі з директором Інституту польської філології, проф. Адамом Рєгєвічем обговорювалися питання щодо стану та перспектив співпраці між Інститутом польської філології та Факультетом української філології УДПУ. Передусім йшлося про академічну мобільність студентів, у рамках якої 19 уманських студентів здобувають освітньо-кваліфікаційний рівень «ліцензіата/бакалавра» та «магістра» за напрямами «польська філологія» і «журналістика та культура медіа» в Ченстохові.

 Директором Польського культурно-освітнього центру УДПУ разом із директором Інституту філософії, проф. Мачєєм Вознічкою розглядали питання короткотермінових (семестрових) стажувань викладачів УДПУ і студентів, що навчаються на спеціальностях близьких до філософії, а також розширення наукового співробітництва стосовно організації спільних конференцій.

 На останній зустрічі з директором Інституту історії, проф. Робертом Майзнером, обговорили питання короткотермінових (семестрових) стажувань студентів і викладачів Історичного факультету УДПУ, проведення спільних конференцій та продовження практики публікації спільних наукових видань.

 Під час візиту проф. Ігоря Кривошеї, відбулася зустріч зі студентами-філологами, що навчаються у Ченстохові. Студенти розповіли про  організацію навчального процесу, умови побуту та відпочинку, а також про певні особливості адаптації в Польщі.

 28 березня 2019 р. відбулася зустріч у Вищій лінгвістичній школі (WSL) в Ченстохові. Проректор Матеуш Донсель та координатор міжнародних програм Томаш Кук розповіли проф. Ігорю Кривошеї про можливості навчального закладу, який спеціалізується на вивченні польської та іноземних мов, паралельне навчання українських студентів та стажування викладачів у Вищій лінгвістичній школі.