ДОСЛІДНИЦЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ УНІВЕРСИТЕТУ

   Беззаперечним пріоритетним напрямом наукової діяльності закладу вищої освіти є інноваційна дослідницька діяльність студентської молоді. Дотримуватися політики студентоцентрованого освітнього середовища, в якому здобувач вищої освіти має можливість самостійно формувати свій науковий профіль (у межах пропозиції предметів на вибір тощо) та долучатися до творчої, науково-дослідницької діяльності – один із пріоритетів стратегії розвитку Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

   Наукову діяльність студентської молоді університету координує Студентське наукове товариство – ініціатор низки традиційних та інноваційних наукових заходів: конференцій, семінарів різних рівнів, олімпіад, конкурсів наукових робіт, пошуково-експедиційних, соціально-реабілітаційних заходів тощо.

   З року в рік наш університет виборює почесне право бути базовим закладом вищої освіти з проведення студентських наукових заходів загальнодержавного рівня. У 2019 році університет став базовим для проведення ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Історія», Всеукраїнської студентської олімпіади «Трудове навчання та технології», Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт «Українська мова, література (з методики їх викладання)».

   Відповідно до наказів МОН України у 2020 році університет чекає на учасників вже 4-х студентських конкурсів та олімпіад на рівні ІІ всеукраїнського туру: конкурс студентських наукових робіт «Українська мова, література (з методикою їх викладання)»; олімпіади «Трудове навчання та технології», «Фізика», «Соціальна робота».

   У 2019 році у ІІ турі Всеукраїнських олімпіад переможцями стали 12 студентів (у порівнянні з 2018 р. – 9 студентів). У ІІ турі Всеукраїнських студентських наукових робіт переможцями стали 25 студентів (у порівнянні з 2018 р. – 17 студентів). Також у 2019 році студенти університету отримали 12 перемог у престижних конкурсах різного рівня (у порівнянні з 2018 р. – 8 студентів).

   Відповідно до пріоритетних напрямів розвитку науки та основних засад державної освітньої політики стратегія розвитку наукової та науково-технічної діяльності університету спрямована на підвищення його конкурентоспроможності, входження до світового освітньо-наукового простору, залучення здобувачів вищої освіти та молодих науковців до виконання грантових досліджень, наукових тем кафедр, досліджень, що виконуються за рахунок державного фінансування та з інших джерел.