ТРИВАЮТЬ ВЕБІНАРИ ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ВЧЕНИХ ІЗ ПИТАНЬ ВИКОРИСТАННЯ ПЛАТФОРМИ WEB OF SCIENCE

Протягом тижня компанія Clarivate проведе безплатні вебінари українською мовою, присвячені питанням наукометрії та бібліометрії, на яких розглядатимуться особливості публікації результатів наукової діяльності вчених у виданнях, що індексуються базою даних Web of Science, можливості використання Web of Science та інструментів платформи.

Вебінари проводить Ірина Тихонкова, консультантка з регіональних рішень компанії Clarivate. Зареєстровані учасники отримають електронні сертифікати про участь.

Програма вебінарів:

Дата та час: 22 березня 2022 року, 10:15–11:15.

        •  «Research Smarter: Прикладна наукометрія»

Наукометрія та бібліометрія – терміни які впевнено увійшли в життя науковців і викликають діаметрально протилежні емоції: від захоплення та ідеалізації до стійкого несприйняття. На вебінарі буде розглянуто мету та завдання наукометрії, які дані та з яких джерел використовуються для аналізу, критерії їхньої якості, як розраховуються та для чого (не)можна використовувати: імпакт-фактор і його варіації, Journal Citation Indicator, квартиль, h-індекс, CNCI, beamplots. Буде розглянуто приклади застосування наукометричних показників, а також причини та наслідки. Обговорюватиметься використання даних для побудови дорожньої карти наукової діяльності вченого, установи, країни.

Реєстрація за посиланням.

        • «Research Smarter: Зважена оцінка видань»

Дата та час: 24 березня 2022 року, 10:15–11:15.

Зростання кількості наукових результатів, зміни в публікаційному ландшафті, спричинені поширенням відкритого доступу, вимоги до публікацій і активність хижацьких видань спонукають авторів бути уважними при виборі видання для публікації. На вебінарі учасники розглянуть процес відбору видань для індексування у Web of Science, з яких галузей знань, які критерії якості видання, які додаткові показники та метрики видання доступні в Journal Citation Reports, як знайти краще видання для публікації або перевірити чи дійсно запропоноване видання індексується базою даних.

Реєстрація за посиланням.