На крок ближче до наукометричних баз даних Scopus та Web of Science

фото1На сьогодні завданням наукометричних баз даних є дослідження публікаційної активності та цитованості авторів наукових праць. Окремі бази охоплюють майже всі галузі знань і журнали, що видаються в усіх регіонах світу. Найбільш універсальними серед них є Web of Science корпорації Thomson Reuters та Scopus видавництва Elsevier. Оскільки УДПУ має передплачений доступ до продукції компанії Elsevier у наукометричній базі Scopus та тестовий доступ на 3 місяці до бази даних Web of Science, то доцільним було б детальніше зупинитися на процедурі пошуку журналів для розміщення власних наукових здобутків.

З цією метою 16 квітня 2014 року в УДПУ відбувся науково-практичний семінар на тему: «Підготовка наукових публікацій до презентації у міжнародних виданнях, що входять до світових наукометричних баз даних Scopus та Web of Science». Захід проводила завідувач редакційним відділом к.п.н., доцент кафедри іноземних мов Людмила Загоруйко. Співдоповідачами виступили досвідчені автори, що мають декілька публікацій у Scopus – к.ф.-м.н., доцент Михайло Дудик та д.е.н., професор Петро Курмаєв.

Захід зацікавив керівників наукових шкіл, завідувачів наукових лабораторій, розробників держбюджетних тем, аспірантів і докторантів. Присутні також дізналися про особливості вибору наукового журналу, структуру статті, видавничу етику, процедуру рецензування та публікації тощо.

фото 2