Інформація щодо подання на конкурс проектів наукових робіт та науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених у 2018 році

 Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 03.09.2018 р. №1/9-528 «Щодо подання на конкурс проектів наукових робіт та науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених у 2018 році» та з  метою забезпечення належного рівня організації процедури конкурсного відбору у 2018 році проектів наукових робіт та науково-технічних експериментальних розробок молодих вчених, оголошеного наказом МОН від 16.08.2018 № 915 «Про оголошення конкурсного відбору у 2018 році проектів наукових робіт та науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених», при підготовці проектів просимо врахувати наступне:

  1. У проектах, вартість яких перевищує 800 тис. гривень на рік, обов’язково деталізується розрахунок заробітної плати, а також зазначається, яка робота (в межах кафедральної тематики або виконувалась(лись) за бюджетний кошт) передувала поданому на конкурс проекту.

 Капітальні видатки не враховуються у загальний обсяг фінансування проекту наукової роботи або науково-технічної (експериментальної) розробки. У пункті 8.6 запиту зазначається перелік обладнання та його вартість.

  1. Проекти подають на конкурс із врахуванням таких вимог:

– молодий вчений може бути керівником тільки в одній роботі, враховуючи й ті роботи, які розпочато в минулі роки;

– керівник та відповідальний виконавець має бути працівником організації, від якої подається проект на конкурс;

– основні виконавці проекту не можуть брати участь більш ніж у двох проектах, враховуючи роботи, які розпочато у минулі роки;

– мінімальна вартість робіт на рік складає 300 тис. гривень; при підготовці розрахунків фінансування витрат для виконання проекту врахувати, що заробітна плата та відрахування до бюджету (статті 1 та 2) не можуть перевищувати 70% від загальної вартості роботи;

– до участі у конкурсі не допускаються проекти, у яких зазначена тематика не відповідає змісту та очікуваним результатам проекту, мета та завдання мають суто методичну спрямованість, відсутній або необгрунтований розрахунок вартості роботи;

– перевага під час конкурсного відбору проектів надаватиметься роботам, які матимуть вагомий прикладний результат, практичну цінність для економіки країни, її обороноздатності та безпеки, а також для суспільних практик.

У разі виявлення під час проведення експертизи проектів, які містять неправдиву інформацію, їх розгляд припиняється.

  1. Тривалість етапу виконання роботи становить 1 рік.
  2. Проекти наукових робіт, науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених оформляються за зразком, наведеним у додатку 1 до Положення про проведення Міністерством освіти і науки України Конкурсу проектів наукових робіт та науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених, які працюють (навчаються) у закладах вищої освіти та наукових установах, що належать до сфери управління Міністерства, подальше виконання цих робіт і розробок за рахунок коштів загального фонду державного бюджету та управління ними, затвердженого наказом МОН від 14.12.2015 № 1287, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 06 січня 2016 р. № 15/28145 (із змінами, внесеними наказом МОН від 26.04.2017 № 655 «Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 14 грудня 2015 року № 1287», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 23 травня 2017 року за № 655/30523).
  3. При поданні документів на конкурсний відбір до кожного проекту оформлюється згода всіх основних виконавців (авторів) на участь у виконанні наукової роботи/науково-технічної (експериментальної) розробки.

З 06 вересня до 30 вересня 2018 року проекти необхідно оформити авторам в єдиній інформаційній системі «Наука в університетах».

Відділ наукових досліджень, інновацій та міжнародного співробітництва пакет документів на конкурсний відбір надсилає поштою на адресу департаменту науково-технічного розвитку Міністерства.