Наукова школа «Інноваційна стратегія в системі управління національною економікою»

   Керівник школи Чирва Ольга Григорівна – доктор економічних наук, професор, директор Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, головний редактор наукового журналу «Економічні горизонти», член редколегії журналів «Економіка та держава», «Агросвіт», включених до Переліку наукових фахових видань України з питань економіки (категорія «Б»). Здійснювала керівництво розробкою держбюджетних тем «Інтелектуалізація й оптимізація бізнес-процесів», «Місцеві фінанси в економічній системі держави», «Проблеми розвитку нових інтегрованих структур в АПК». Керівник наукової теми кафедри маркетингу, менеджменту та управління бізнесом «Теоретичні та методичні основи інтелектуалізації як інноваційної складової економічного розвитку регіонів». Була членом спеціалізованої вченої ради Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. З 2018 року – член спеціалізованої вченої ради ПрАТ «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна Академія управління персоналом.

   За ініціативи Ольги Чирви були створені та функціонують дві лабораторії інституту: Науково-дослідна лабораторія розвитку інноваційного підприємництва та Науково-дослідна лабораторія маркетингу та управління бізнесом. У 2018 отримала стипендію Президента України та Кабінету Міністрів України для молодих учених. Автор понад 120 наукових праць.

   Наукова школа була заснована Чирвою Ольгою Григорівною у 2015 році. Нині до складу наукової школи входять понад 20 викладачів не лише з Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, але й з інших ЗВО України, які захистили кандидатські дисертації під керівництвом Ольги Чирви та продовжують наукову співпрацю.

   Серед ключових завдань наукової школи можна виділити: виявлення особливостей впливу інновацій та інвестицій на соціально-економічну ситуацію в Україні; визначення перспективних напрямів розвитку національної економіки та роль держави у цьому процесі; розроблення практичних рекомендацій щодо формування інноваційної моделі розвитку економіки України.

   За період існування наукової школи підготовлено 4 кандидатів економічних наук. Нині у процесі виконання ще 3 кандидатських дослідженнь. Опубліковано 11 монографій; 28 навчальних посібників; 25 статей у виданнях Web of Science та Scopus; 32 статті у виданнях з імпакт-фактором (Index Copernicus); 20 статей у закордонних виданнях; 35 статей у фахових виданнях; 43 статті в інших виданнях України, понад 200 тез доповідей. Взято участь у 20 міжнародних та 30 всеукраїнських науково-практичних конференціях, а також конференціях закордоном – Білорусії, Болгарії, Литві, Латвії, Грузії та Польщі. Отримано 30 свідоцтв про реєстрацію авторського права на твір.

   З кожним роком до наукової школи професора Ольги Чирви долучаються нові молоді дослідники, для яких вона є взірцем креативності та професіоналізму.

??????????????