ВІДБУЛАСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКА СТУДЕНТСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ІСТОРІЯ НАУКИ – МАЙБУТНЬОМУ ВЧИТЕЛЕВІ»

На факультеті фізики, математики та інформатики 26 травня вже вдев’яте була проведена Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Історія науки – майбутньому вчителеві» «Тенденції розвитку природничо-математичних наук і освіти 19‒20 ст.». Участь у конференції взяли 96 учасників із 13 закладів освіти з різних куточків України!

Так, декан факультету фізики, математики та інформатики кандидата педагогічних наук, доцент Тетяна Махомета відкрила конференцію, привітавши всіх учасників з початком роботи конференції та наголосивши, що такі наукові заходи є особливо актуальними у час, коли наша країна виборює свою незалежність.

До урочистого відкриття конференції також доєдналась проректор з наукової роботи Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини доктор педагогічних наук, доцент Тетяна Годованюк, яка у своєму звернені від імені ректора УДПУ імені Павла Тичини, доктора педагогічних наук, професора Олександра Безлюдного та від себе особисто наголосила, що у фаховій підготовці майбутнього вчителя історія науки має сприяти одержанню студентами комплексу фундаментальних і гуманітарних знань, які він, як майбутній вчитель, зможе надалі творчо використати у своїй професійній діяльності.

З вітальним словом до учасників звернулася заступник декана факультету фізики, математики та інформатики з наукової роботи, доктор педагогічних наук, професор Галина Ткачук, яка зазначила, що історія науки для майбутнього вчителя є тим шляхом, який дає йому можливість долучатися до цінностей світової культури.

У своєму зверненні до учасників конференції завідувач кафедри вищої математики та методики навчання математики, кандидат фізико-математичних наук Тетяна Поліщук окреслила, що розвиток студентської науки є надзвичайно важливим та актуальним у наш час, адже молоде покоління є рушійною силою, яка веде нас в європейський вимір.

Студентські конференції є важливою складовою підготовки майбутніх кваліфікованих спеціалістів. Залучення здобувачів освіти до організації та участі у проведенні конференції «Історія науки – майбутньому вчителеві» надало їм можливість відчути себе у ролі науковця, оприлюднити на високому рівні власні погляди, надбання та висновки, взяти участь в обговоренні своєї проблеми дослідження та проблем дослідження інших, висловити власну думку, подискутувати зі своїми ровесниками з інших закладів освіти.