ЛІТНЯ ШКОЛА ДЛЯ ПРЕДСТАВНИКІВ РЕДКОЛЕГІЙ УКРАЇНСЬКИХ НАУКОВИХ ВИДАНЬ

Редакційний відділ пропонує редакційним колегіям наукових та наукових фахових видань Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини взяти участь у серії вебінарів, які будуть проведені за ініціативи кількох європейських організацій у сфері наукової комунікації SUES ‒ Supporting Ukrainian Editorial Staff у межах «SUES Summer School» для видавців наукової періодики.

Формат освітнього проєкту передбачає проведення вебінарів українською та англійською мовами тривалістю одна година кожен, під час яких розглядатимуться питання стандартів видавничої практики, а також йтиметься про переваги внесення журналів до Директорії журналів відкритого доступу (DOAJ).

Тематика та дати вебінарів:

  1. Індексування журналів у Directory of Open Access Journals (DOAJ)

Мова: українська

Доповідачі: Iryna Kuchma & Nataliia Kaliuzhna

Посилання для реєстрації: https://us02web.zoom.us/webinar/register/
WN__pufIXvhTXqGbE33MEP20g

Дата та час: 9 серпня 2022 10:00 am CEST/11:00 am EEST

 

Асоційовані редактори DOAJ розкажуть про те, чому важливо індексувати журналі у DOAJ і як отримати індексацію, включаючи дотримання вимог відкритого доступу, процес подання журналу та форму подання, критерії DOAJ для включення та поширені причини відмови.

 

  1. Авторське право та ліцензування

Мова: українська

Доповідачі: Iryna Kuchma & Nataliia Kaliuzhna

Посилання для реєстрації: https://us02web.zoom.us/webinar/register/
WN_NcLgfV7RRfikt0rkt_ptmg

Дата та час: 16 серпня 2022 10:00 am CEST/11:00 am EEST

 

Асоційовані редактори DOAJ також пояснюватимуть і заохочуватимуть використання ліцензій Creative Commons у публікації журналів у відкритому доступі.

 

  1. Найкращі практики публікації журналів

Мова: англійська

Доповідачі: Duncan Nicholas & Jadranka Stojanovski  (EASE)

Посилання для реєстрації: https://us02web.zoom.us/meeting/register/
tZcvcOyqqj4uHN0iS5Yr21h_UYb66t0J00LD

Дата та час: 5 вересня 2022 10:00 am CEST/11:00 am EEST

 

Доповідачі з Європейської асоціації наукових редакторів (European Association of Science Editors) розглядатимуть цікаві випадки з практики діяльності європейських наукових журналів, такі як політика публікації, обмін даними, публікаційна етика, рекомендації щодо журналів, рецензування та покращення видимості журналу.

 

Довідково

Supporting Ukrainian Editorial Staff (SUES) – ініціатива, що спрямована на підтримку українських редакторів та працівників редакцій наукових видань, яка започаткована коаліцією європейських організацій та установ, що працюють у сфері відкритої наукової комунікації на чолі з OPERAS (Європейська дослідницька інфраструктура з розвитку відкритої наукової комунікації у галузі гуманітарних та суспільних науках). До коаліції також входять Інститут досліджень літератури Польської Академії Наук, DOAJ (Директорія журналів відкритого доступу), DOAB (Директорія книг відкритого доступу), EIFL (Електронна інформація для бібліотек) та група з 20 французьких академічних видавництв, які є членами Європейської асоціації академічних видавців (AEUP).