«Сучасне мистецтво: науково-методичний та практичний аспекти»

    26 вересня 2019 р. відбулася ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція з Міжнародною участю «Сучасне мистецтво: науково-методичний та практичний аспекти».

     Започаткована та проведена на базі кафедри інструментального виконавства (завідувач кафедри – професор, кандидат мистецтвознавства, заслужений діяч мистецтв України Юрій Миколайович Бай) факультету мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

       Із вітальним словом до учасників зібрання звернулася проректор з інноваційних досліджень та європейської інтеграції Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, доктор педагогічних наук, професор Наталія Миколаївна Коляда.

      На пленарному засіданні були прослухані актуальні та змістовні доповіді: доктора мистецтвознавства, професора, народного артиста України, завідувача кафедри народних інструментів Одеської національної музичної академії імені А. В. Нежданової Івана Дмитровича Єргієва, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри інструментального виконавства Владислава Анатолійовича Гусака, заслуженого працівника культури України, викладача кафедри музикознавства та вокально-хорового мистецтва Валентина Анатолійовича Купчика, кандидата педагогічних наук, викладача кафедри хореографії та художньої культури Вікторії Анатоліївни Сизоненко та кандидата педагогічних наук, викладача кафедри інструментального виконавства Анатолія Сергійовича Коваленка.

    На пленарному та секційних засіданнях науковці розкрили актуальні питання науково-методичного та практичного аспектів сучасного мистецтва, зокрема: алгоритм формування артистизму музиканта-інструменталіста; специфіку відображення метротворчої і метроруйнівної функцій відчуття музичного ритму інструменталістів у процесі фахової підготовки; вплив шоу-бізнесу на естетичне виховання молоді; виховання естетичного смаку в майбутніх фахівців з хореографії засобами бального танцю та ін.

     Організаційний комітет ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з Міжнародною участю «Сучасне мистецтво: науково-методичний та практичний аспекти» висловлює щиру вдячність учасникам конференції за плідну та конструктивну діяльність та запрошує до подальшої співпраці!